Ikke glem å ta med MyggA når du reiser til tropiske og subtropiske områder! MyggA beskytter mot mygg både i Norge og i utlandet og reduserer dermed risikoen for myggbårne sykdommer. MyggA er et effektivt myggmiddel som er godkjent av norske myndigheter.

I Norge spres ingen farlige sykdommer med mygg, men i eksotiske land kan for eksempel malaria, gulfeber og denguefeber spres med mygg.
Det går fint å bruke MyggA selv når du soler deg. Påfør den på huden ca. 15-30 minutter etter solbeskyttelse.

7 tips for beskyttelse når du reiser i høyrisikoområder

  1. Velg et myggmiddel som passer deg. En plastforpakning med spray er enkel og praktisk å pakke med selv på en mer eventyrlig reise. Med spray får du enkelt god dekning av huden.
  2. Bruk lange bukser og langermet skjorte, spesielt ved daggry og om kvelden når myggen er mest aktiv.
  3. Bruk elektriske myggmidler, myggspiraler, mygglys og lignende. Sov under myggnetting om natten.
  4. Air condition hjelper til med å holde mygg unna, men også en vifte kan hjelpe.
  5. Mygg trives spesielt der det er oppsamlinger av vann, søppel og annet avfall. Bor du på et sted over en lenger periode, kan du muligens påvirke slike ting.
  6. Bruk effektiv malariaprofylakse når du reiser til et malariarammet område.
  7. Følg FHIs vaksinasjonsråd for gulfeber og andre myggbårne sykdommer, selv om destinasjonslandet ikke eksplisitt krever vaksinasjonsbevis for innreise.

Om du likevel skulle bli stukket

Ingen myggmiddel er hundre prosent sikker i alle situasjoner. Om du likevel skulle få myggstikk eller rett og slett har glemt å ta med myggmiddel, prøv å ikke klø – det skader huden. Lindre heller kløen med for eksempel Mygga På Stikket insektsgel. Kontakt helsepersonell dersom du har alvorlige reaksjoner eller hvis det er fare for at du har fått en insektbåren sykdom.

Myggmiddel for barn

MyggA har produkter som gir effektiv beskyttelse selv for barn fra 3 år. Les nøye på pakningen hvilke aldersgrenser som gjelder og hvor ofte produktet kan påføres.